Product Shoot Barang Di Rumah

25 03 2008

Assalamualaikum,

Dah lama rasanya web blog ni tak di update….Kali terakhir saya update masa pesta layang2 antarabangsa..Terlalu sibuk plak dengan kerja harian saya ….Maafkan saya kepada mereka2 yang bertanya kenapa lama tak update…

Hari nie malas nak cerita2 sangat…Apa yang saya nak tunjukkan ialah gambar product shoot saya yang saya ambil menggunakan barang yang ada di rumah saya….Gambar2 ini di amik di rumah dan menggunakan background tuala mandi rumah saya dan juga lighting……

Segala komen dan kritikan dari saudara saudari yang melawat amatlah saya hargai untuk memperbaiki lagi kesilapan yang saya lakukan keatas gambar2 nie……

Wassalam

Ini adalah HP yang saya gunakan sejak tahun 2004 lagi.

Ini adalah cermin mata yang saya gunakan.Maklumlah rabun.Heheheh.

Ubat gigi saya gunakan untuk menggosok gigi.

Salah satu lens yang saya selalu guna.Lens murah jer.

Jam tangan yang menentukan masa saya.

Ini pulak mainan Wan Ainin Sofia.Walaupun dia tak reti pun nak main. 

WKS

2008 – http://www.wks-photo.com


Actions

Information

14 responses

25 03 2008
e c a h

haha…ecah ingat tamron tu untuk gosok gigi..adehhhh…bleh plak silap baca..
maklomla.. pepagi ni..belom makan lagi..

WKS Reply : Hehehhehe…..Sampai salah baca…..Dah gosok gigi belum…hehehhehe

25 03 2008
muneera

haaa…update pon! hehe s
suke tgk gmba2 bro nih cm bese aaa
tp apsal gune tuala mandi…aiya spoil la ke eksklusifan nya jam tangan serta handphone mu itu..huahuahua otherwise..just love the crispiness..oo yeah!

WKS Reply : Nak wat camner …tak mampu nak beli background lain…Guna jer lah apa ada…Hehhehee

25 03 2008
mshafie

menarik product shoot tuh..kalo jam tangan tu dapat sekali dengan dia punya kotak packaging lagi menarik bang..

WKS Reply : Terima kasih..Tapi jam tuh dah lama sangat…Dah 5 tahun…Ntah kat mana kotaknya pun dah tak tahu……Hehehhe

25 03 2008
Abeja

Cantik sangat dah tu cikgu, lighting pon mantul tuuu…
So dah kira ready for product shoot lah ni….

Jom papa don…

WKS Reply : Terima kasih sifoo…..Insyallah semoga dengan apa ilmu yang ada sikit2 nie boleh lah…Tapi still masih belajar dan perlu di ajar…

25 03 2008
mherizat

saya pon suka..simple but nice.
rajin abam ensem ni..

WKS Reply : Terima kasih abg yang comel…

26 03 2008
zam

adus….eselent gilos pic ni…kalah pic reuters dah ni

WKS Reply : Terima kasih…Tapi tak der ler sampai kalahkan reuters macam kawan saya nama zam nie…hehehhee

26 03 2008
zilzals

comel gamba ni bro WKS..kalau tak ckp kain tola sape yg tau dop?
hehehe….nak pinjam studio ngn lighting gaklah….
nak shoot gamba still life mcm nih..
keep it on…

re:gamba ir tu edit je bro….takde duit nk beli filter apetah lagi nak ngoprek..:)

WKS Reply : Terima kasih ….Kena beritahu sebab nanti org tanya nak beli background tuh kat mana….hehehehe….Meh jom kita main lighting ……tapi zilzal ajar saya gak la sama…..leh ?

27 03 2008
+ FarEast +

wah! mcm iklan nak promote nie … background kena dgn objek =D

FP saya dh update – SMS 😉

WKS Reply : Terima kasih…Background guna tuala jer…Lepas nie leh laa guna lagi..Hehehehe…Nanti saya lawat FP ko lak…

27 03 2008
rinz

cantek ‘lampu’ hang.. pakai trigger ke?

cantek ni bro.. cuma..ade cadangan sket.. utk cermin mata tu.. apa kate kalo ko tukar angle atas sket..? pastu, flash yg belah kiri tu, ko difuse sket cahaya dia..
cadangan jekk.. sbb aku tau ko bley wat punyerr… hehehe…

jom minommm….

WKS Reply : A’aaah pakai trigger…..Camnie ler aku nak sebenarnya…..Cadangan dan kritikan tuh memang membantu membetulkan lagi aku……Aku agreed dengan apa yang ko cadangkan…..Nanti aku try buat balik …Terima kasih bro atas cadangan ….
TU la lama tak minum ngan ko….

29 03 2008
akuasyiek!

lawa tone color bang…pandai control cahaya…keep pet dap…

WKS Reply : Terima kasih….Banyak lagi kena belajar dan perbaiki….Insyallah akan terus belajar…

30 03 2008
akina

yang paling best gambo teddy bear tuhhhh

WKS Reply : terima kasih akina…

2 04 2008
shahQuantan

wahh….

nice idea bro…

WKS Reply : Terima kasih bebanyak…

4 04 2008
mikemurano

apo koba bro…
cam biaso dri dlu..
gamba bro mmg kelassssss…..
apo2pun semoga bertambah maju laie k

WKS Reply : Alhamdulillah macam biasa sihat sentiasa…..Terima kasih bebanyak…masih belum baik lagi..masih perlu bnayak belajar terutama dari bro gak….Emm lama tak nampak….

17 07 2008
Noranizam Hj Demin

jgn bg anak ko main tamron tu yer.. kang menangis kang… hehehehe

WKS Reply : Hehehehe…Setakat nie dia tak pandai lagi main melainkan aku sengaja gi letak kat tangan dia pasti dia akan main….hehehhehe….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: