Festival Layang2 Antarabangsa.

2 03 2008

Assalamualaikum….

Lama juga tak berupdate pages nie…asyik2 gambar anak saya jer update…Hehhehehe….Kali nie saya nak tunjukkan gambar layang yang sempat saya amik masa festival layang2 antarabangsa yang berlansung pada 19 – 24 February tempoh hari….Masa pergi tengok dan amik gambar nie pun dengan anak dan isteri…So tak banyak laaa gambar yang di ambil sangat….Terus terang saya cakap yang ini pertama kali saya amik dan tak der pengalaman…..Dan gambar pun memang tak jadi sangat bagi saya….Saya amik pun masa nie tak banyak sangat gambar…..Saya datang pun kesana sekejap saja….Tujuan saya just nak jumpa kawan2 yang mempunyai minat yang sama ngan saya iaitu bermain kamera dan gambar……Dapatlah ler berkenalan dengan yang baru2 saya kenal……

Saya kesana pada 23/2/08 pukul 900 pagi dan bermula mengambil gambar dalam pukul 1000 mcam tuh….Tapi oleh kerana waktu angin agak berkurangan tak banyak layang yang naik dan kebanyakkan nya hanya di darat sahaja menunggu angin….Apa yang saya sempat saya amik…itu pun hentam saja…..dalam pukul 1100 saya pun dah balik …….

Waktu petang dalam kul 4 saya sampai kembali kesini dengan tujuaan nak amik gambar lagi….bila jer saya nak bermula hujan rintik2 pula turun…saya pun bersama rakan2 lain minum air…….dan lepas minum saya balik….so memang tak der gambar sangat saya amik untuk festival layang2 kali ini…Insyallah di masa akan datang saya akan cuba mendapatkan gambar yang terbaik untuk tatapan….So far ini sajalah yang mampu saya persembahkan kepada anda semua ……Kritikkan dan komen membina dari anda amatlah saya hargai dan di dahulukan dengan ucapan terima kasih…..

P/S : Untuk perhatian semua…Sebelum ini web ini menggunakan domain http://www.doubleukayes.com tetapi kini saya telah menggubahnya untuk memudahkan anda semua yang datang melawat untuk mengingatnya kepada http://www.wks-photo.com. Di harap dengan menggunakan nama baru ini tidak memberi sebarang masalah kepada anda semua. Segala kesulitan dapat di maafkan. Terima kasih dari saya. WKS

 

Wassalam…..Jumpa lagi…

WKS 2008


Actions

Information

18 responses

2 03 2008
Sport » Blog Archive » Festival Layang2 Antarabangsa.

[…] Original post by wksphoto […]

2 03 2008
mshafie

sempat juga anda melawat fp saya..thanks! anyway, tahun ini tak berpeluang nak pergi hanya menatap dari jauh…

WKS Reply : Tak der keja sempat ler melawat…Takpe tahun depan ada lagi pesta layang2….

2 03 2008
mechattax

Bro WKS, your photos never disappoint lah. Even if it was your first time, I still believe you did well judging from your photos. If I come down to JB, I need to learn from you lah.:mrgreen:

WKS Reply : Terima kasih…Tapi rasanya banyak lagi kelemahan2 yang perlu di perbaiki…..Bila nak datang JB….Dekat jer…Datang nanti call ler saya…

2 03 2008
mechattax

Btw, I’ve changed your web address in my link already.🙂

WKS Reply : Thank you so much….

2 03 2008
zam

ishhh….bnykny layang2…..mintak 2345 bleh?

WKS Reply : Nak meh amik kat bukit layang2….

3 03 2008
e c a h

ada wide best la.. kalo setakat ada kits huhu..menanges la..

WKS Reply : Tak kisah wide or apa …yang penting pandai gunakan lens sehabis mungkin pasti menarik juga……Tul tak?

3 03 2008
abeja

Panjangnya cikgu berceloteh kali ni…. : )

WKS Reply : Sekali sekala berceloteh…

4 03 2008
++ FarEast ++

ari tu dh shoot … btol kata ecah, ader wide confirm puas ati \O/

WKS Reply : Cepat beli satu wide…..Hehehehe

4 03 2008
Hafiz Pesona Senifoto

yuhuu …. nak ajaq mcm mana … aku ngat ang lebih advance dr aku … jom la kita layan strett shooting kat penang … tgh ang punya photojournalism style meleleh aku … heheheh ….. mai tips sikit …

WKS Reply : Hang lagi advance …Aku nie mana ler reti edit2 sangat…Setakat simple2 reti laa……Sebenarnya lama tak ke penang…..Best gak layan strret kat penang….nanti aku kesana aku cari ko…

4 03 2008
muneera

gmba no.4..superb! anta la kt reuters!!!hehe

WKS Reply : Tak pernah cuba lagi hantar gambar ke reuters ….Apapun terima kasih…nanti cuba sekali…

5 03 2008
akuasyiek!

Really like ur werk…clean and u got ur own style color tone…

WKS Reply : terima kasih bebanyak…Ur work pun hebat juga…like ur editing…

12 03 2008
izat

heheheh..
saya suka kamu..bila mau shott di hujung selatan….

WKS Reply : Jangan suka saya ..bahaya…..sukalah wife anda…hehehhee….Jom shoot …bila..

14 03 2008
zilzal

nicely captured bro….
gear yg ade tu telah dimaksimakan dgn sebaiknya…
rugi juga kdg2 org ade gear best2 tp gamba still tak lawakan…:)

WKS Reply : terima kasih…Bukan tak lawa bro…Belum dapat hasil yang sepatutnya….Hehehehe

17 03 2008
rinz

x dpt nk join korang time nie.. syook woo shoot beramai2 ni.. ish ish..rugi2.. apa nk wat.. clash dgn xtvt lain lak masa tuhh.. thn depan aku pastikan aku akan joinn arr…

WKS Reply : Tak per bro…tahun depan ada lagi….

18 03 2008
scorchys

menariklah semua gambar² yang ada..🙂

WKS Reply : Terima kasih….

19 03 2008
shadi3

bro…
ble nak ajak aku tag along job ko???
nak blaja wedding ni…

WKS Reply : Nanti aku ajak…..Tapi jangan ingat aku pandai ….Aku pun sama cam ko gak….Main hantam jer…Hehehheeh

25 03 2008
muneera

bro..lame tk update??

WKS Reply : Sibuk sikit..Tapi dah update dah….Hehhehe

27 03 2008
Geng Driver Bas Sekolah

kenapa ader gamabr saya disitu che’gu?..saya bukan main layang2 pun…saya main2 ngan kit lens saja…

bila nak kuar outing lagik?…

WKS Reply : Sebab saya peminat awak…Dan awakkan idola saya…Lagi satu awak kan sifoo n tok guru….Sebab tuh gambar awak tengah shoot ada…hehehehhehehe
Lama tak jumpa ko…bila yerkk nak kuar….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: