Thaipusam 2008

23 01 2008

Assalamualaikum ….

Alhamdulillah tahun nie sekali lagi dapat keluar bersama kawan dari Johor untuk melakukan xtvt amik gambar Thaipusam…Walaupun macam2 cerita dengar pasal hidraf dan jangan pergi dekat dengan kaum india, tapi semua selamat, aman dan ok…..Mereka juga turut memberi kerjasama dalam pengambaran nie….Ramai juga pelancong lain yang turut datang untuk menyaksikan perayaan Thaipusam ini…..Apa yang saya perhatikan pada tahun ini lebih banyak lagi pelawat dari lain2 kaum datang berbanding tahun lepas…..Ok lah malas nak bercerita lagi ….So sedikit gambar yang sempat saya amik dan tunjukkan untuk pengunjung web nie….Terima kasih dari saya kerana sudi melawat dan terima kasih bebanyak yang mana sudi meninggalkan komen2 yang berguna …..Jumpa lagi kita di lain masa…Insyallah….

Doubleukayes 2008

Actions

Information

36 responses

23 01 2008
rasso

Lawatan sambil belajar😀

Rugi lah tak join… alahai~

WKS Reply : Ko gi lawatan kemana bro…..Tu lah rugi tak join…Tidak leh cucuk2 hang kat pipi……:D

23 01 2008
abeja

Tahniah sifoo…gambar2 semuanya best…mcm cha kuey cicah kopi ‘o’ kat res faridah jer…hehehehe

WKS Reply : Terima kasih bro……Apa kena mengena ngan cha kuey bro….Hehehehehe

23 01 2008
alchemist

Cantik la gambar masa dia mandi tu, kat Batu Caves tak dapat shot yang air banyak macam tu, pasal Hindraf tu no kome, tentang jangan pegi dekat dengan kaum India tu, kalau di Batu Caves nie, banyak lensa yang saya tengok too close for comfort, bila dorang dorang amik gambar nie, ada yang sampai nak terbakar lensnya akibat terlalu hampir dengan api yang dorang bawak tu dan ada yang berani lagi, lensanya cuma dua, tiga inci jer dari “benda yang dorang cucuk kat mulut tu”, Alhamdulillah semuanya selamat..
Bagi saya dorang yang masuk perarakan nie niat dorang suci, lagipun ini uoacara keagamaan, takkan dorang nak mencemarkannya, semuanya friendly, meraka tak kesah kalau kita nak ambil gambar mereka, cuma kekadang dihalang bila mana “keadaan sukar dikawal”, biasa la, “dia orang tu bukan dia orang yang sebenarnya”, I know you know what I mean, as usual bro, gambar Thaipusam bro is among the best of the best…

WKS Reply : Terima kasih atas komen bro….Bro pun hebat gak dalam amik gambar….Saya pun kagum ngan bro punya style amik…Ikhlas nie….Saya faham maksud bro pasal apa yang bro cerita tu…..Benar apa yang bro katakan…..Tapi kali nie masa saya pergi photographer makin bertambah dan ramai berbanding tahun sebelum nie….Mostly chinesse……Kekadang sukar gak bagi saya untuk dapatkan angle dan gambar yang baik…Tapi tu semua cabaran dan pengalaman untuk kita lebih bersabar dan menghadapinya…..:D

23 01 2008
zilzal

salam alayk………
lame bro tak up gamba bro….
hehe…sgt2 terhibur dgn gamba2 thaipusam ni..
tempurung yg dipecah kan oleh sami tu pun cukup perasa nak gambarkan moment thaipusam tu….
tahniah….

WKS Reply : Terima kasih bro…A’aah memang lama tak update…Sibuk dengan kerja dan family sikit…..Biasalah tuh …Ada masa free ada masa sibuk….Apapun terima kasih bebanyak….

24 01 2008
peijantheparanormal

speecless.. bila tgk gambar moment dan ditambah skill editing yg terbaik mmg mengkagumkan.
suka gila gambar pecahkan klepa setiap moment dpt best2…
mmg kagum

WKS Reply : terima kasih bro ……..Tapi saya pun main hentam dan masih lagi belajar…..Banyak lagi nak kena belajar sebenarnya….

24 01 2008
e c a h

huhu… nak keluo air mata ecah nengok…….
nak g batu cave.. tapi takuttttt…
paling tempting pic 1 n 11… meleleh..huhu

WKS Reply :Terima kasih Ecah….Tapi nie pun bukan kat batu cave…Just kat tampoi johor jer……Join bersama member2 kat JB jer…

24 01 2008
rahmat

Alahai…ruginye x dpt join…ada kat jb plak tu..nk buat camana ada 5 appointment nk dipenuhi…top2..dh jam 5 ptg…berangkat pulang…yg plg sedeynya..nk jumpa teman2 pun x sempat…next time le…
p/s: luv it! pix no. 1 bro…!!

WKS reply : Tu ler …Duk tunggu gak bro semalam….Ramai rasanya nak jumpa bro……Rindu….Keh keh keh….Tapi tak nampak gak jumpa….Takper….Yang penting settlekan job bro dulu….Lain kali boleh jumpa lagi……

24 01 2008
Apit Pesona

pic no #1 tuh best la …. timing cun2 …. mmg mengancam bro !

WKS Reply : Terima kasih bebanyak bro…..Gambar nasib jer tu…..Hehehhee

24 01 2008
Ika

merbeles la gambo2 ko… very colorful…
* wedding tu sekadar suka2.. lom nak serius jump into it sbb byk lg benda nak kena blajar… tgh tunggu my baby nak kuar, insya allah next week…😉

WKS Reply : Terima kasih ……Tgh tunggu your baby nak kuar? Baby mana?

24 01 2008
zam

adoi….xleh tahan….mablesss tahap dewa2….jelesssssssssssssssssssssss

WKS Reply : Terima kasih…Tapi tak der lah tahap dewa beb…Just suka2 snap jer…Hehehhehe

24 01 2008
rinz

huhuhu… dasat2.. camne ko nye pic lagi best dari aku aa?? walhal pegi sesama.. hehehe.. fewitttttttttttttt….

WKS Reply : Yer ker best….Biasa jer tu…Gambar bro amik pun best gak apa…..Berkat duduk bawah khemah banyak kot dari amik gambar…Hehhehehehee

24 01 2008
Operahidup

Bro , nice capturing the moments, ala-ala national geographic!!! aku suka.

Anak tekak ada la wakakaka. One thing aku paling suka, gambar yg ada unsur2 freeze the moment.

WKS Reply : Terima kasih bro……..Tapi takder ler tahap NG lagi…..Jauh lagi……JeHehehehhe

24 01 2008
Operahidup

Bro Kayres, aku suka gambar2 photojournalisma dgn natural editing macamni.
One thing babak yang ‘difreeze paling aku suka’!

Aku anak tekak adala bro haha!

WKS Reply : Terima kasih bro…..

24 01 2008
Mazrul

Wks…great pic from a great shooter!
Ade event, kita nembak lagi.
Thank’s for sharing knowledge & guide.
Next…?

WKS reply : Terima kasih bro….Dan terima kasih gak sebab sudi ikut saya yang tak seberapa pandai nie…..Bro decide ler…insyallah saya free saya ikut….

25 01 2008
Marilyn

Such a beautiful capture!! The horizontal pic of a man breaking a coconut is my fave.

WKS Reply : Thanks marilyn coz visiting my web page a give some comment….Appreciate it….

25 01 2008
fivezul

memang smart lah bro pic2 tu… wa tabik springg lahhh

25 01 2008
syahrul

as’kum…
great photos! teringin gak nak amik gambar2 macam ni…
saya masih belaja…harap dapat tips dari bro! hehehe

WKS Reply : Wassalam …..Terima kasih…..tapi rasanya tak belajar dah nie…gambar dah great apa…Insyallahh….setakat tips yang tahu tak der masalah nak berkongsi….

25 01 2008
akuasyiek!

maik aih…sumpah lawa gile semua gambo…semua ada mood…keep pet dap bro…

WKS reply : Terima kasih bebanyak….gambar tak seberapa jer tuh dari saya….Ramai lagi yang power sebenarnya….

25 01 2008
Halim Jasmi

gambar-gambar, yang nampak sekali menceritakan situasi yang sebenar. Youre pixs got soul lah… best! best!.

WKS Reply : Terima kasih halim……..Dan terima kasih juga sebab sudi singgah dan melawat serta meninggalkan sedikit komen di web saya yang tak seberapa nie….

26 01 2008
red

memang totally admire gambar kelapa belah dan budak baju kuning tu. truly marbeles. aku duk tunjuk kat kawan2 opis aku, diaorg pun kata gila cun.

WKS Reply : Terima kasih bro red@tramontina……..Saya just suka2 jer amik gambar…….Yang penting puas…HEhhehehehe….Tapi abg red punya pun boleh tahan dan banyak cover nengok……Cantik2……Apapun terima kasih bebanyak….

26 01 2008
muneera

slm bro…mmg sy tertunggu2 gmba thaipusam dari bro ni…terbaik la esp gmba yg pecahkan kelape tu..menggigil kepala lutut tu tgk…hahahahaa..gud2

WKS Reply : Terima kasih mun…….Saya just rakamkan jer….Nasib jer tuh…Hehhehehehee…Apapun terima kasih sekali lagi….

27 01 2008
shadi3

caya lah bro.
ramai peminat dah bersuara.
ape lagik.
kasi frame itu gambar pecah kepala..eh kelapa…
print besar2 kasi tampal kat depan rumah.
wakakaka….

next outing bro??

WKS Reply : Terima kasih…….Insyallah memang kebanyakkan hasil yang saya minat saya akan cuci dan frame kan dan tampal di rumah……Next outing ? Saya ingat nak buat street shoot ler….lama dah tak buat…..tapi tak tahu bila….tapi insyallah nanti kita buat sama2….

27 01 2008
Syahid (oblind)

1 tahun saya menunggu entry nie bro. hehe. first time kenal bro setahun lepas time2 entry thaipusam gak. mcm biasa mmg marbeles. saya envy ngan skill toning n contrast bro. mmg cun. keep the gud work

p/s: taun nie saya x sempat nak shoot thaipusam. sedih sedih. berada di kampung nun jauh di utara. terpaksa la tunggu lagi setahun..

WKS Reply : Dah setahun yerk berlalu dan kita kenal…..Apapun terima kasih kerana masih meminati dan menunggu hasil2 dari saya……Ooo patutler tak der tahun nie gambar2 thaipusam awak….rupanya kat utara….bukan kat utara pun ada sambutan nie ker…..

28 01 2008
akina

pict pecah kelapa yang first tuh bst….

WKS Reply : Terima kasih akina….

28 01 2008
+ FarEast +

bro … serius jeles tgk entry anda nie … menyesal x pegi … sebab member ckp takut ader ‘kekacauan’ … hehe

entry ku kali nie : Gajah … Gajah … Gajah LOL

WKS Reply : Terima kasih…..Alhamdulillah masa saya pergi tuh semua nya ok…..

28 01 2008
comel

Aku bangga dengan muu sayanggggku………… piwit….. ko sumber ilhamku…

WKS Reply : Terima kasih wahai isteriku….:D

29 01 2008
Abeja

Woowww…romantissssss, nyaaaa…. : )

p/s: Minggu depan TT sampai lebam yaaa…

WKS Reply : Terima kasih….Insyallah boleh kalau tak der apa2 hal….

29 01 2008
srsfeqah

waahh..wow..wonderfullz..
terkedu jap tgk gambar2 thaipusam..
cantik sgt3..
& terasa ke’thaipusam-an’nya..
tahniah & slmt maju jaya..

WKS Reply :
Terima kasih bebanyak … 😀

30 01 2008
akuasyiek!

tapi memang sumpah…lawa gila…tak tipu…

WKS Reply : Terima kasih sis….

31 01 2008
abeja

Salam takziah dari saya dan keluarga di atas pemergian bapa mertua bro.
Al-Fatihan untuk rohnya.

WKS Reply : Terima kasih bebanyak …..Dan terima kasih juga sudi bertandang untuk bertahlil bagi arwah….

2 02 2008
akina

mm….biler nak update??tak sabo nih….
my fp dh update🙂

WKS Reply : Insyallah akan update nanti…..😀

16 02 2008
din

caya le bro…ini adalah antara shot terbaik sempena thaipusam….best

WKS Reply : Terima kasih bro….

22 03 2008
uda

gambar2 yg superb!

WKS Reply : Terima kasih …

5 04 2008
cak

koleksi yg gempak. camne nak buat ekk??

WKS Reply : Terima kasih….Camner nak buat…Susah tu nak jawab…Apapun kalau sudi meh kita sama2 belajar kat Jb….

12 05 2008
fadiNe

bro.. aku x kira klu org lain x tanya.. aku nk tnya gak.. hahahaaaa.. lense apa yg ko pakai utk pic no.1 paling atas yg pecahkn kelapa tu dan utk pic freeze yg budak kena siram air tu..?? dr dulu nk tanya x bkesempatan jerk.. hahahaaaa…

WKS Reply : Ooo Lens 70-200mm F/2.8….Hehehehehe

20 05 2008
fadiNe

woOOOooowwww..!!!!!!! gila kentangggggggggg…!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: